18:15

Uppåkra IF

Referat: AIF Barrikaden - Uppåkra IF

Startelva: Mohamed H – Viktor T, Henke, Mattias A, Majed – Jonas – Alex, Linus – Maksym, Ahmed, Oskar W

Avbytare var Mathias K som kom in i pausen och cirkulerade i de tre olika anfallspositionerna under hela andra halvlek, Shershah som i ett par omgångar under matchen spelade offensiv mittfältare samt Hamuda, Krekula och Martin som inte spelade alls.

Matchen började händelserikt. Redan i den 2:a min hade Uppåkra en jättemöjlighet när de först med många människor nära vårt mål krånglade till det istället för att ta skott innan en verkligen sköt men skottet strök utsidan av bortre stolpen. Istället är det vi som tar ledningen 2 min senare genom Ahmed sedan Henke slagit en djupledsboll där Ahmed bröt in framför deras siste man och sprintade mot mål innan han lade in den från nära håll. Ahmed behövde alltså 3 ½ min på sig efter sin avstängning för att öka på sin skytteligaledning i srien. I den 8:e min slog Ahmed ett inlägg där Oskar W höll sig framme i mitten men ur det mycket fina läget omarkerad nära mål inte fick bra träff med nicken utan fick se bollen gå en bra bit utanför stolpen.

Efter denna tidiga chanskavalkad lugnade det ner sig ordentligt på den fronten. Det kändes ganska farligt när de vid varje hörna tillämpade klungvarianten med massor av spelare runt målvakten men dessa hörnor ledde inte till någonting. Spelet där Uppåkra kanske hade ett litet övertag första 15-20 minuterna gled nu succesivt över i vår favör och vi hade också den enda ytterligare kvalificerade målchansen innan paus när Maksym i den 37:e spelminuten slog något som såg ut som ett inlägg men tog i stolpen.

I den 52:a min ”kopierade” en Uppåkraspelare Maksym när också han hade en boll som nog var avsedd som ett inlägg men gick i stolpen. I övrigt väldigt chansfattigt men det kändes nu som att vi trots vårt knappa överläge fick ett bara allt fastare grepp om matchen. Uppåkra-spelarna verkade allt mer uppgivna och initiativlösa medan vi tvärtom spelade med allt större självförtroende och auktoritet.

I den 75:e min kunde vi stängt matchen när Maksym på ett inlägg från högerkanten kom fri med målvakten men precis som Oskar tidigare inte fick riktig kraft i nicken vilket gjorde att målvakten kunde rädda ganska enkelt När Uppåkra istället nästan direkt efter gick upp och kvitterade kändes det lite som en chock. Efter ett inkast blev de numerärt överlägsna framför mål vilket innebar att en fri spelare enkelt kunde lägga bollen i mål.

Nu gick båda lagen för seger och de stora ytor på mittplan som Uppåkra började släppa relativt tidigt i matchen bjöd nu båda lagen omväxlande på. Den vändning av matchen man kunde befara efter en kvittering i en match som vi lett i 72 minuter samtidigt som vi missat ett 2-0-läge precis innan målet uteblev dock. Istället var det vi som efter två mycket fina och en närmast pliktskyldig prestation i den 84:e matchen avgjorde matchen till vår fördel. Shershah brydde på sin vänsterkant sig inte alls om alla som ropade på bollen i mitten utan valde istället att slå en perfekt crossboll över till framrusande Ahmed på den andra kanten. Han tog med den i steget, avancerade några meter och sköt sen ett hårt skott som målvakten inte kunde hålla varpå Maksym från nära håll enkelt tog hand om returen.

Totalt sett en gedigen och rättvis seger för oss där ingen föll ur ramen. Vårt försvarsspel var så när som på målet fläckfritt och karakteristiskt för matchen var att trots att Mohamed hade många ingripanden hade Uppåkra bara 2 riktiga skott på mål.

Statistik: 5-6 Avslut på mål: 7-2 Avslut utanför: 4-2

En allt igenom lyckad dag; perfekt fotbollsväder (om än lite väl mörkt mot slutet), inga bollar försvunna, storpublik (med våra mått mätt och ibland har de inte större publik i div 1), bra försäljning (så bra att kaffe o kakor för första gången någonsin tog slut innan pausvilan var klar) och sist men sannerligen inte minst alltså en mycket bra insats från vår sida med medföljande seger!